Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Ekol Hoca
Konu İsmi : Millî Gelir
Bilgi: Konu İle İLgili Yorumlarınızı Belirtebilir, İlave Ek Katkı Sağlayabilirsiniz, İstediğiniz Gibi Faydalanabilirsiniz

Googlede Arat : Millî Gelir

Rastgele Konu: Merzifonlu Kara Mustafa Paşa
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Millî Gelir  (Okunma Sayısı 166 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nasreddin

Mavi Üye

Üye No : 1797

Konu  : 280

Aldığı Teşekkür: 45
www.maviekspres.com
Üyelik Bilgileri WWW
« : 16 Kasım 2008, 14:45:35 »

Millî Gelir

(Natıonal Income) GSMH'dan amortismanlar ve dolaylı vergiler çıkarıldıktan sonra geriye kalan parasal de­ğer. Safî millî hasıladan dolaylı vergiler toplamının çıkarılma­sıyla elde edilen değer. Matematiksel olarak

1) Mîllî gelir = SMH - Dolaylı Vergiler.

2) Millî gelir = GSMH - (Amortisman­lar + Dolaylı Vergiler). Millî gelir, her üçü de aynı sonucu ver­mek üzere üç değişik yoldan hesaplanabilir:

1. Üretim yönün­den: Üretilen nihaî mal ve hizmetlerin net değerleri toplamı

2. Gelir yönünden: Toprak, emek, sermaye ve girişim gibi üretim faktörlerinin elde ettikleri rant, ücret, faiz ve kâr gibi gelirlerin toplamı.

3. Harcama yönünden: Tasarruflar da dahil olmak üzere bireyler tarafından yapılan harcamalar toplamı.

Mavi Ekspres İslam Topluluğu

www.maviekspres.com
Robot Linkler
Altarnatif Linkler
Offline Pasif

View Profile
Re: Millî Gelir
« Posted on: 04 Eylül 2010, 16:51:52 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm.

giris  kayit
Benzer Konular: Millî Gelir Hadisleri,Millî Gelir Nedir?, Millî Gelir Cübbeli, Millî Gelir Ayetleri, Millî Gelir Ödev, Millî Gelir Dini Sorular, Millî Gelir Öğreniyorum, Millî Gelir Anlatımı, Millî Gelir İndir, Millî Gelir malik Ester, Millî Gelir Maranki, Millî Gelir Sözleri
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: